Se alla

Kandidera i valet 2022 för Liberalerna!

Nu börjar processen med att ta fram våra kandidater till kommun-, region- och riksdagsvalet 2022!

Tisdag 1 juni 2021

Har du ett intresse av att själv kandidera eller har du förslag på personer som skulle vara bra liberala kandidater? Vi eftersöker en mångfald av liberaler som vill stå upp och kämpa för liberal politik på alla nivåer. Den du nominerar behöver inte vara medlem i partiet vid nomineringstillfället.

Anmäl din kandidatur här:

En anmälan krävs per lista, så vill du stå med på samtliga tre listor krävs en anmälan till var och en!

Vill du tipsa om någon som du tycker skulle passa bra som kandidat? Gör det här! 

Vi har en öppen nomineringsprocess, vilket innebär att du kan nominera dig själv eller föreslå en person som du anser vore en bra kandidat.

Det viktigaste är att personen är:

  • Samhällsintresserad och engagerad.
  • Delar liberala värderingar.
  • Vill utveckla Uppsala kommun, Uppsala län och Sverige tillsammans med oss.

Under kandidatperioden ges möjligheten att delta i utbildning och kampanjer, vilket gör att du eller personen du nominerat är väl insatt i den liberala politiken när valrörelsen väl sätter igång. Framförallt kommer vi att ha mycket kul och trevligt tillsammans!

Vad händer sen?

Nomineringsperioden pågår fram till och med den 31 augusti 2021 klockan 12.00.

Efter nomineringsperioden kommer nomineringskommittéerna för de olika vallistorna att kontakta de som nominerats och fråga om de vill kandidera. De som tackar ja deltar sen i provvalet.

Mellan den 1 oktober och 1 november arrangeras en rådgivande omröstning där medlemmar får rösta på de kandidater de helst vill se på vallistorna.

För att vara röstberättigad i den rådgivande omröstningen måste man ha varit medlem i tre månader, det vill säga innan juni månads slut om fyra veckor.

Nomineringskommittéerna tar del av provvalsresultatet och kommer därefter att presentera förslag på valsedel. De slutliga vallistorna beslutas på nomineringsmöten senast i december.

Har du frågor om processen eller behöver du hjälp?

Välkommen att kontakta via e-post uppsala@liberalerna.se eller ring 018-10 34 80

För mer utförlig information, klicka här för att läsa om processen  efter beslut från förbundet och kommunföreningens årsmöte.