Se alla

Nya toppnamn i valet 2022 och nytt kommunalråd för Liberalerna

Torsdag 2 december 2021

Igår valde Liberalerna i Uppsala kommun Jennie Claesson till första namn på kommunlistan, Sussie Åhlander till andra namn och Eva Edwardsson till tredje namn.

Jennie Claesson är en lagbyggare som har arbetat med näringslivsutveckling och som tror på ständig förbättring. Jennie går in som kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden från och med 1 mars 2022 istället för Helena Hedman Skoglund. Tillsammans är ett ledord för Jennie som ser fram emot att bygga ett starkt lag för en valvinst 2022.

– Jag är glad och tacksam för medlemmarnas förtroende, säger Jennie Claesson (L). Vi har sannerligen ett dreamteam med engagerade, kompetenta och kloka kandidater på listan. Genom ett aktivt samarbete mellan näringsliv, akademi och politik kan vi skapa ett ännu bättre Uppsala för alla. Viktigast för oss kommer alltid att vara människors frihet, oavsett bakgrund.

Sussie Åhlander arbetar i dagsläget som biträdande regionchef inom äldreomsorgen och är välkänd inom partiet. Sussie har idag förtroendeuppdrag för partiet i gatu- och samhällsmiljönämnden och har ett starkt engagemang för miljö- och klimat. Sussie är sjuksköterska i botten och har även utbildning inom kvalitetsutveckling och socialrätt. Sussie har en gedigen bakgrund inom äldrefrågor som vi vet kommer bli en viktig valfråga 2022.

Eva Edwardsson är en mycket erfaren jurist och har en bred erfarenhet som Liberalerna kommer att dra nytta av. Eva arbetar som hovrättsråd i Stockholm och ordförande i kommunfullmäktige. Eva kompletterar de två första namnen då hon brinner för kulturfrågor och har aldrig tvekat att ta fighten i viktiga utgångspunkter för liberal kulturpolitik.

– Jag vågar påstå att Liberalerna har den vassaste topp tre av alla kommunlistor i hela landet inför valet 2022, säger Mohamad Hassan (L), gruppledare och kommunalråd för Liberalerna.

Första 15 namnen på listan:

 1. Jennie Claesson
 2. Susanne Åhlander
 3. Eva Edwardsson
 4. Anders A. Aronsson
 5. Amanda Kanange
 6. Ludvig Arbin
 7. Anders Wallin
 8. Angelique Prinz Blix
 9. Mats Dafnäs
 10. Erik Berg
 11. Bodil Frick
 12. Viktor Janrik
 13. Helena Ling
 14. Peter Nordgren
 15. Camilla Westerborn