Se alla

Mohamad Hassan

Kommunalråd med ansvar för arbetsmarknad och vuxenutbildning, ordförande arbetsmarknadsnämnden

Kontaktuppgifter

Sverige & Uppsala har givit mig möjligheten att förverkliga mina drömmar. Nyfiken, lite rädd men angelägen om att anta nya utmaningar kom jag som sjuttonårig kurd från Libanon till Sverige. Mitt nya hemland har givit mig många möjligheter & jag har förvaltat dem & byggt upp mitt liv här i Uppsala. Det är min starka övertygelse att oavsett om en person kommer från ett avlägset land eller är född här, så måste vi alla få möjlighet att förverkliga våra drömmar. Varje individ har ett eget ansvar men samhället måste också skapa förutsättningar för varje människa att lyckas i livet. Jag vill att mitt Uppsala ska blomstra. Jag vill att alla oavsett ålder, bakgrund, religion, funktionsvariation eller sexuell läggning ska ges goda förutsättningar att utvecklas och förverkliga sina liv. Jag vill att alla som vill ska kunna göra min resa & lyckas!

Jag söker ditt förtroende för att fortsätta mitt politiska arbete. Mina hjärtefrågor är välskötta finanser, företagsamhet, arbete- & sysselsättning, idrott, stadsbyggnad samt utbildning & sociala frågor- ett hållbart Uppsala.  Jag är socialliberal & verkar för ett jämställt, hållbart, dynamiskt & öppet Uppsala. Jag och Liberalerna i Uppsala hoppas få ditt förtroende för att göra Uppsala mer liberalt & humant.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Fler blivande läkare måste kunna och vilja specialisera sig som allmänläkare och fler sådana tjänster måste inrättas: https://t.co/I9TvnQ3UiB Primärvården måste stärkas. Ett av världens mest utvecklade länder klarar både god tillgänglighet och hög kvalitet. @LinaNordquist

Axelpriset går till Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköpings kommun, och Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län.

Priset uppmärksammar den offentliga verksamhetens betydelse för tilliten i samhället och en god demokrati.

Läs mer: ...https://t.co/xeBJARz3qk

Bra av Nyamko och Liberalerna! Nu måste ett besked komma, alla utredningar är redan gjorda. Det är bara att trycka på knappen och kapsla in beslutet. https://sverigesradio.se/artikel/7909533

Bra av Liberalerna & @GulanAvci om bankskatten som lär drabba kommuner & regioner negativt! Det gemensamt ägda @Kommuninvest bör undantas från bankskatt, så har andra länder gjort. Annars är det ca. 300 mnkr i extra kostnader för det offentliga.
...https://www.di.se/nyheter/eu-ger-klartecken-for-nya-bankskatten-l-kraver-aterremittering/

.@AllsvenskanSE utan det klassiska @dif_degerfors är ingen riktig allsvenskan oavsett om man hejar på Degerfors eller ej.
Stort grattis till årets placeringen vilket innebär att vi ses bland annat i Uppsala och på @Tele2_Arena nästa år!

"Det känns fantastiskt. Helt otroligt såklart. Vi kunde knappt drömma om att det skulle bli en sådan här jobbig avslutning men… det är också så här Degerfors gör. Det är bara att lära sig det."

Läs mer här: https://www.degerforsif.se/bertilsson-hjalte-nar-degerfors-sakrade-kontraktet/

#bruketvaknar #DegerforsIF

Gavel tangentbord
24 november 2021

Mohamad Hassans rapport från kommunstyrelsen

Här kommer höstens fjärde rapport från sammanträdet med kommunstyrelsen, alltså Uppsalas regering. Vad var det som vi Uppsalapolitiker beslutade? Eller vilka ärenden var vi…