Se alla

Liberalernas medlemsmötesbeslut om Uppsala konstmuseums lokalisering

Liberalerna träffades på måndagskvällen 9 mars 2020 för att ha ett medlemsmöte om Uppsala konstmuseums framtida lokalisering. Mötet började med föredragningar av projektledare från Statens fastighetsverks och Uppsala kommuns utredare. Detta följdes sedan av en gemensam diskussion av partiets medlemmar.

Måndag 9 mars 2020

Medlemsmötet beslutade att uppdra en utvidgad Kommunfullmäktige-grupp för att väga samman all information som sedan tar ett beslut om konstmuseets lokalisering. På mötet godkände Liberalernas medlemmar följande att-satser:

Att medlemsmötet delegerar beslut om framtida placering för konstmuseet till en förstärkt KF-grupp där regionrådet, riksdagsledamoten och Liberalernas ledamöter i kulturnämnden ingår.

Att den förstärkta KF-gruppen beaktar de synpunkter som skriftligen inkommit under medlemsmötet eller skickas till de politiska sekreterarna fram till avgörandet.

Denna grupp består utav Liberalernas förtroendevalda i Uppsala kommunfullmäktige tillsammans med adjungering av Liberalernas representanter i Uppsala kommuns kulturnämnd Lars Furborg och Charlotte Bergendal, Liberalernas regionråd Malin Sjöberg-Högrell och Riksdagsledamot Lina Nordquist.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/P6Be7oFLOcw?feature=oembed