Se alla

Mohamad Hassan tar plats i EU:s Regionkommittén!

Torsdag 17 november 2016

I tisdags reste Mohamad Hassan (L), till Prag för att delta i sitt första möte i Europeiska unionens rådgivande organ Regionkommittén. Uppsalas kommunalråd är invald i utskottet för socialpolitik, utbildning, sysselsättning, forskning och kultur (SEDEC).

– Det är en fantastisk möjlighet för Uppsala att ha representation i Regionkommittén och SEDEC, säger Mohamad Hassan, kommunalråd (L). Jag kommer ta hem erfarenheter från andra EU-länder som gör att Uppsala kommun kan vässa sig och hitta nya lösningar där det behövs. Samtidigt ger det mig också en möjlighet att tipsa andra länder om hur vi arbetar i Uppsala, fortsätter Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

– Jag är hedrad över uppdraget, och kommer företräda Sverige och Uppsalaborna med stolthet, avslutar Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

På regionkommitténs hemsida kan man läsa att ” Regionkommittén är ett rådgivande EU-organ som består av lokala och regionala folkvalda företrädare från de 28 EU-länderna. Genom kommittén kan de föra fram synpunkter på EU-lagstiftning som direkt påverkar regioner och kommuner. […] Tack vare Regionkommittén har regioner och kommuner ett formellt inflytande i EU:s lagstiftningsprocess så att regionala och lokala synpunkter tas till vara.”

Läs pressmeddelandet i sin helhet genom att klicka här.