Se alla

Liberalerna vill se uppställningsplats för EU-migranter!

PRESSMEDDELANDE

Torsdag 26 maj 2016

Uppsala kommun bör framöver erbjuda EU-migranter en uppställningsplats som är bemannad, och har tillgång till toaletter, dusch och sopcontainrar. Uppställningsplatsen ska vara avgiftsbelag på en nivå som är hanterbar för EU-migranter.

En sådan uppställningsplats skulle betyda en bättre tillvaro för EU-migranter än parkeringsplatser och övergivna områden. Det förebygger sjukdomar och andra sanitära problem. Det kan också betyda att ordningen om otillåten parkering på offentlig eller privat egendom lättare upprätthålls då ordningsmakten snabbare kan hänvisa till den av kommunen ordnade uppställningsplatsen, säger Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

Liberalerna vill se en fortsatt drift av härbärge och dagverksamhet för EU-migranter och att uppsökande verksamhet för EU-migranter som vistas i Uppsala utvecklas.

Till skillnad från den rödgröna majoriteten anser vi dock att härberget ska erbjudas vintermånaderna, oktober-april och inte året runt, kommenterar Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

För att finansiera verksamhet som riktar sig mot EU-migranter måste Uppsala kommun aktivt söka de medel som finns till förfogande på statlig och EU-nivå.

Fattiga EU-migranter som lever under omänskliga villkor i Uppsala är inte ett övergående problem, avslutar Mohamad Hassan, kommunalråd (L).