Se alla

Hockeyn måste få sin arena nu!

Torsdag 2 augusti 2018

2018-08-01

PRESSMEDDELANDE

Igår var det sista dagen för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) att presentera ett förslag för hur Uppsala Eventarena skulle kunna bli verklighet. Inget förslag har inkommit och utsikterna ser därmed väldigt mörka ut.

– Vi har hamnat där vi befarade att vi skulle. Förlorarna är framför allt Almtuna och Uppsalas hockeyutövare. Frågan har hanterats klantigt utan respekt för vad idrotten behöver, säger Mohamad Hassan (L).

På fullmäktige i januari då beslutet att förvärva och sälja Arenakoncernbolaget med dotterbolag fattades framförde Liberalerna en annan uppfattning än S, M, C, SD och KD och föreslog bland annat:

1. Att det bolag som kunde presentera en konkret och tydlig plan för hur Eventarenan kunde förverkligas utifrån kommunfullmäktiges beslut skulle få förvärva bolaget. Dvs. inte utan att undersöka alternativ sälja vidare till SBB.

2. Att uppdra till kommunstyrelsen och idrotts- och fritidsnämnden att påbörja en parallell process för att säkerställa att hockeyns behov av en ändamålsenlig arena som uppfyller krav för SHL-spel tillgodoses. Liksom att inkludera andra isidrotter som saknar hallar för att maximera markutnyttjandet i Gränbyområdet.

– Med facit i hand så kan vi konstatera att vi hade rätt. Vi har förlorat ett halvår. Nu gäller det att jobba vidare för att bygga en arena som fokuserar på idrottens behov, säger Mohamad Hassan (L).

– En alternativ lösning kan vara att bygga om A−hallen. Vilket alternativ vi än landar i så måste den nya hallen/arenan uppfylla SHL−krav så fort som möjligt. Idrotten är viktig för Uppsala och alla idrotter måste ges rätta förutsättningar att lira, det är Fair play, avslutar Mohamad Hassan (L).

För mer information:
Mohamad Hassan
Kommunalråd och gruppledare (L)
073-048 89 23

Helena Hedman Skoglund
Politisk sekreterare (L)
072-518 92 94