Se alla

Hassan vill se Pelling som bostadsminister

PRESSMEDDELANDE

Torsdag 12 maj 2016

2016-05-12

Hassan vill se Pelling som bostadsminister!

Socialdemokraten Erik Pellings namn hörs ofta i spekulationerna om vem som kan komma att efterträda Mehmet Kaplan (MP) som bostadsminister.

Jag tycker att Erik Pelling har axlat rollen som ansvarig för bostadsfrågor i Uppsala väl, säger Mohamad Hassan, kommunalråd (L). Han har förvaltat arvet från Alliansen bra och till och med lyckats växla upp tempot i bostadsbyggandet. Att få till det samtidigt som man ska hålla V och MP nöjda är en bedrift. Skulle han lyckas med detta även på riksnivå skulle han bli en ypperlig bostadsminister, fortsätter Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

Hans första uppgift som bostadsminister med stark koppling till Uppsala måste i så fall bli att agera för att fyrspår byggs mellan Uppsala och Stockholm. Det är nödvändigt för en kraftigt expanderande arbetsmarknadsregion, och skulle göra underverk för bostadsbyggandet. Ett fyrspår innebär 100 000 nya bostäder mellan Uppsala och Stockholm, det skulle kunna göra Pelling till en historisk person för stadsutveckling, kommenterar Mohamad Hassan, kommunalråd (L).

För mer information:
Mohamad Hassan
Kommunalråd och gruppledare (L)
073-048 89 23

Helena Hedman Skoglund
Politisk sekreterare (L)
072-518 92 94